Deschiderea unui local

  • Primii pași pentru deschiderea unui local
  • Cum faci planul de afaceri
  • Surse de finanțare pentru deschiderea unui local

Amenajarea localului

  • Etapele unei construcții
  • Elemente definitorii pentru un design de succes
  • Amenajarea pe zone a restaurantului

Meniul de restaurant de la A la Z

  • Definirea conceptului de meniu
  • Cum structurezi meniul și alegi preparatele
  • Cum calculezi food cost-ul și stabilești prețurile de vânzare
  • Prepararea mâncării - Rețetar și proceduri
  • Precauții alimentare - totul despre alergeni
  • Ce informații trebuie să apară în meniu
  • Designul meniului

Resurse umane

  • Stabilirea numărului de angajați, program și ture
  • Salarizarea angajaților
  • Recrutare și angajare
  • Fidelizarea echipei
  • Standarde de performanță și proceduri de promovare
  • Tips-urile
  • Leadership eficient

Organizarea activității în bucătărie

  • Echipamente necesare în bucătărie
  • Cum îți faci echipa de lucru în bucătărie
  • Proceduri de lucru specifice
  • Fișe de post pentru personalul din bucătărie
  • Manuale de lucru specifice
  • Achiziții
  • Procedura de inventar în bucătărie
  • Norme de siguranță alimentară HACCP
  • Norme de protecția muncii

Organizarea activității în bar

  • Amenajarea spațiului și echipamente necesare
  • Echipa de lucru
  • Proceduri de lucru specifice
  • Fișe de post pentru personalul de la bar
  • Manuale de lucru
  • Achiziții
  • Inventar
  • Norme de protecția muncii în bar

Organizarea activității în sala de mese

  • Organizarea și amenajarea sălii de mese
  • Echipa de lucru
  • Proceduri de lucru
  • Fișe de post pentru personalul FOH
  • Manuale de lucru

Organizarea activității la casierie

  • Echipa de lucru și atribuțiile personalului
  • Proceduri de lucru
  • Fișe de post casierie
  • Manuale de lucru specifice

Software și hardware necesare pentru operarea localului

  • Software și hardware marcaj
  • Software de gestiune
  • Software contabilitate
  • Software de pontaj
  • Software de rezervări
  • Software de delivery
  • Software de tip kiosk

Achiziții

  • Achiziții
  • Gestiune
  • Inventar

Strategii de marketing și PR

  • Cum să-ți faci un plan de marketing
  • Tendințe și strategii în marketingul pentru restaurante
  • Totul despre marketingul online
  • Strategii eficiente de marketing offline
  • Strategii de PR
  • Totul despre oferte și promoții
  • Fidelizarea oaspeților
  • Tips & tricks

Totul despre rezervări

  • Tipuri de rezervări
  • Beneficiile și oportunitățile unui sistem de rezervări
  • Uită de pix și hârtie. Folosește Restograf

Serviciul de livrări

  • De ce ar trebui să ai un sistem de livrări
  • Organizarea activității de livrări în restaurant
  • Metode de creștere a vânzărilor și promoții specifice

Bugetare și planificare financiară

  • Cum și de ce ar trebui sa faci un forecast de vânzări
  • Bugetare și previzionare
  • Costuri
  • Venitul operațional
  • Impozitare
  • Profit
  • Cash Flow
  • Indicatori de Performanță
  • P&L

Cum îți gestionezi localul in perioada de pandemie

  • Care este situația din HoReCa
  • Măsuri de siguranță pe care trebuie să le iei
  • Categorii de produse necesare pentru operarea localului
  • Strategii de gestionare a afacerii în perioade de criză

Legislație, norme și reglementări în vigoare

  • Acte necesare pentru înființarea firmei
  • Avize, norme și autorizații necesare
  • Documente care trebuie afișate în local
  • Aspecte legale privind impozitarea

Producători și furnizori

  • Cum alegi producătorii și furnizorii cu care să lucrezi
  • Procedura de achiziții
  • Tips & Tricks

Termeni din industrie, asociații de profil și publicații de specialitate

  • Glosar de termeni din industrie
  • Asociații de profil
  • Publicații de specialitate

Studii de caz