Resurse umane

Deținerea unui restaurant este un vis pe care mulți oameni îl au. Și este, cu siguranță, un domeniu frumos, care îți poate aduce o mulțime de satisfacții. Pe de altă parte, atunci când te hotărăști să-ți deschizi un restaurant, un bar, cafenea etc. trebuie să fii conștient de provocările pe care le vei întâlni pe parcurs, de volumul mare de muncă și stres care fac parte din „fișa postului”.

Începuturile pot fi deseori dificile și e important să te poți baza pe sfaturile cuiva care te poate ghida pe parcursul acestui drum. Așa că în acest capitol vei găsi toate informațiile necesare pentru deschiderea unui local, de la primii pași care trebuie parcurși, la conceperea planului de afaceri, până la surse de finanțare.

CAPITOL SUSȚINUT DE

Iată, pe scurt, ce include acest capitol:

  • Primii pași pentru deschiderea unui local. Vei afla cum să-ți definești conceptul de brand și să-ți construiești o imagine de succes, cum să alegi locația perfectă pentru localul tău, cum să faci cercetarea de piață și de ce este un pas important, care sunt actele necesare pentru înființarea firmei, ce trebuie să includă planul de acțiuni pre-opening, dar și de ce autorizații și licențe ai nevoie pentru a demara activitatea.
  • Cum faci planul de afaceri. În acest capitol vei afla de ce ai nevoie de un plan de afaceri și cum te ajută și ce elemente trebuie să includă. De asemenea, poți folosi template-ul pe care ți-l punem la dispoziție pentru a-ți ușura treaba. 
  • Surse de finanțare. Te poți bizui pe folosirea propriilor resurse dacă dispui de suficienți bani și vrei să-ți păstrezi independența. Dacă însă nu ai fondurile necesare, atunci va trebui să îți îndrepți atenția către surse externe – pornind de la prieteni sau familie, la parteneri de afaceri, investitori și instituții financiare.