Producători și furnizori

Dacă ești la primul tău local, crearea unui lanț de aprovizionare și stabilirea conexiunilor cu furnizorii poate părea o sarcină destul de anevoioasă. De unde începi atunci când nu ai deja o listă de parteneri? Știi că vei avea nevoie de furnizori de alimente și băutură, dar vrei totodată să te asiguri că obții cele mai bune prețuri și totodată cele mai bune ingrediente.

Nu există o singură soluție care să se potrivească oricărui tip de local. Și majoritatea restaurantelor se bazează pe mai mulți furnizori pentru a se asigura de circulația mărfurilor. Planul pe care îl vei alege depinde de tipul de mâncare pe care-l servești în local, mărime și facilitățile de depozitare de care dispui. Mărimea echipei și priceperea angajaților de asemenea va influența tipul de produse de care ai nevoie.

CAPITOL SUSȚINUT DE

În acest capitol vei afla totul despre:

  • Cum alegi producătorii și furnizorii cu care să lucrezi. Cum să faci cercetarea de piață și să selectezi furnizorii cu care vei lucra, mecanisme și tehnici de negociere, cum să dezvolți o relație bună cu furnizorii tăi, tipuri de furnizori și producători, care sunt principalele categorii de produse alimentare pe care trebuie să le achiziționezi, dar și care sunt echipamentele și consumabilele necesare într-un local.
  • Proceduri în achiziționarea și selectarea mărfii. Tot ce trebuie să știi despre achiziționarea produselor – de la surse de aprovizionare și criterii de selecție a mărfii, la proceduri de cumpărare, precum și metode de a face economii în procesul de achiziții.
  • Tips & tricks (informații utile). În acest capitol vei afla care sunt întrebările esențiale pe care să le adresezi furnizorilor înainte de a intra într-un parteneriat cu ei, dar și alte informații care îți vor fi utile în desfășurarea activității – recomandări pentru depozitarea alimentelor în restaurant, precum și ce este un test de randament și de ce este important.