Legislație, norme și reglementări în vigoare

Sunt o mulțime de norme și reguli pe care trebuie să le respecți atunci când operezi un local! Și, ce-i drept, informația este atât de stufoasă și dificil de parcurs, încât deseori e aproape imposibil să fii sigur că ai reușit să ții cont de fiecare. De aceea, noi îți venim în ajutor!

Am adunat într-un singur loc toată informația pe care trebuie să o cunoști și să o respecți!

În acest capitol vei afla totul despre:

  • Acte necesare pentru înființarea firmei. Descoperă care sunt formele de organizare juridică pe care le poți folosi, care sunt codurile CAEN specifice industriei, tipurile generale de localuri reglementate de legea română, precum și actele necesare pentru înființarea societății.
  • Avize, norme și autorizații necesare pentru desfășurarea activității – de la avize de la ANSVSA și avize de protecția mediului, norme de securitate în muncă și pentru protecția și stingerea incendiilor, norme cu privire la resursele umane, norme legate de securitatea obiectivului, a bunurilor și valorilor, la norme cu privire la muzica ambientală și monitorizarea video, norme privind mijloacele de măsurare în bucătărie, până la tipuri de contracte necesare pentru desfășurarea activității.
  • Documente care trebuie afișate în local. Întrucât pentru funcționarea localului tău trebuie să obții mai multe avize și autorizații de funcționare, legislația în vigoare impune și afișarea anumitor documente în incintă, într-un loc cât mai vizibil, care să ateste că respecți normele în vigoare. Află care sunt acestea.
  • Aspecte legale privind impozitarea. Trebuie să acorzi o importanță foarte mare impozitelor pe care le ai de achitat către Bugetul de Stat, întrucât acestea reprezintă cheltuieli care au un impact direct asupra profitabilității afacerii tale.